• Productie in Nederland
  • Persoonlijke service
  • Montage mogelijk
Hulp of advies nodig? Laat hier je nummer achter of stuur een e-mail

10 redenen waarom drukwerk nog steeds relevant is in het digitale tijdperk

Bezig met laden ...
10 redenen waarom drukwerk nog steeds relevant is in het digitale tijdperk

In een wereld die steeds meer digitaal wordt, lijkt het misschien alsof drukwerk niet meer relevant is. Maar niets is minder waar! Drukwerk blijft nog steeds een belangrijke marketingtool voor particulieren en kleine ondernemers. In deze blog geven we 10 redenen waarom drukwerk nog steeds relevant is in het digitale tijdperk.

  1. Drukwerk kan tastbaar zijn In tegenstelling tot digitale media, kan drukwerk tastbaar zijn. Het heeft een zekere fysieke aanwezigheid waardoor het beter opvalt en beter blijft hangen bij de ontvanger.
  2. Drukwerk heeft een hogere attentiewaarde Het gebruik van drukwerk in een marketingcampagne kan de aandacht trekken van potentiële klanten. Dit komt doordat het zich kan onderscheiden van digitale advertenties en de overvloed aan informatie die dagelijks via het internet binnenkomt.
  3. Drukwerk is persoonlijker Drukwerk kan een persoonlijk tintje toevoegen aan een marketingcampagne. Het kan speciaal ontworpen zijn voor een bepaalde doelgroep en kan ook gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld de naam van de ontvanger.
  4. Drukwerk heeft een langere levensduur Een goed ontworpen drukwerkstuk kan een langere levensduur hebben dan een digitale advertentie. Het kan bijvoorbeeld op een prikbord of op de koelkast van de ontvanger blijven hangen, waardoor het langer zichtbaar blijft.
  5. Drukwerk kan een betere merkherkenning opleveren Drukwerk kan helpen bij het opbouwen van merkherkenning. Een herkenbaar ontwerp kan een blijvende indruk achterlaten bij de ontvanger, wat kan leiden tot meer naamsbekendheid.
  6. Drukwerk kan informatie overbrengen op een andere manier Drukwerk kan informatie op een andere manier overbrengen dan digitale media. Het kan bijvoorbeeld door middel van illustraties en grafieken complexe informatie op een begrijpelijke manier presenteren.
  7. Drukwerk kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen Drukwerk kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten. Een professioneel ontworpen brochure of visitekaartje kan de indruk wekken dat een bedrijf serieus genomen moet worden.
  8. Drukwerk kan lokaal gericht zijn Drukwerk kan lokaal gericht zijn, waardoor het kan helpen bij het opbouwen van een lokale klantenkring. Bijvoorbeeld door middel van flyers en posters die in de buurt verspreid worden.
  9. Drukwerk kan helpen bij het bereiken van specifieke doelgroepen Met drukwerk is het mogelijk om specifieke doelgroepen te bereiken. Bijvoorbeeld door middel van gerichte mailingcampagnes of door het plaatsen van advertenties in tijdschriften die populair zijn bij een bepaalde doelgroep.
  10. Drukwerk kan worden ingezet als onderdeel van een crossmediale campagne Drukwerk kanook worden ingezet als onderdeel van een crossmediale campagne. Dit betekent dat drukwerk kan worden gecombineerd met digitale media, zoals bijvoorbeeld een QR-code op een flyer die linkt naar een specifieke landingspagina. Zo kan het beste van twee werelden worden gecombineerd om het maximale effect te bereiken.

Kortom, drukwerk is nog steeds een relevante en effectieve marketingtool in het digitale tijdperk. Het kan tastbaar en persoonlijk zijn, heeft een hogere attentiewaarde en kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en merkherkenning. Bovendien kan het worden ingezet om specifieke doelgroepen te bereiken en kan het worden gecombineerd met digitale media als onderdeel van een crossmediale campagne. Bij onze reclamedrukwerk diensten helpen we particulieren en kleine ondernemers met het ontwerpen en produceren van effectief drukwerk voor hun marketingcampagnes. Neem gerust contact met ons op om te zien wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

21 mrt. 2023