• Productie in Nederland
  • Persoonlijke service
  • Montage mogelijk
Hulp of advies nodig? Laat hier je nummer achter of stuur een e-mail

Het belang van een goede call-to-action in drukwerk

Bezig met laden ...
Het belang van een goede call-to-action in drukwerk

Flyers, folders, brochures, posters en ander drukwerk kunnen een geweldige manier zijn om jouw doelgroep te bereiken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw drukwerk niet in de prullenbak belandt? Met een effectieve call-to-action (CTA) kun je jouw lezer aansporen tot actie. Het is eigenlijk de laatste zet die je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Maar wat is een CTA eigenlijk? Het is simpelweg een verzoek aan de lezer om een bepaalde actie te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan "Maak een afspraak" of "Download onze gratis brochure". Het is belangrijk om de juiste CTA te kiezen en op de juiste plek te plaatsen, zodat je jouw lezer kunt overtuigen om in actie te komen.

Hoe kies je de perfecte CTA voor jouw drukwerk? Hier zijn een paar handige tips:

  • Wees concreet en duidelijk
    Maak je CTA zo concreet en duidelijk mogelijk. Vermijd vage termen zoals "klik hier" of "ontdek meer". Geef in plaats daarvan specifieke acties weer, zoals "Boek nu je afspraak" of "Vraag onze gratis offerte aan".
  • Gebruik actieve taal
    Actieve taal kan jouw lezer aansporen om in actie te komen. Gebruik bijvoorbeeld werkwoorden zoals "ontdek", "probeer", "bestel" of "bel ons". Zo maak je het nog aantrekkelijker voor de lezer om te reageren.
  • Plaats je CTA op een slimme plek
    Zorg dat je jouw CTA op een slimme plek in jouw drukwerk plaatst. Het einde van een tekst is bijvoorbeeld een goede plek. Je kunt het ook in een opvallende kleur, lettertype of afbeelding weergeven. Zo trek je nog meer de aandacht.
  • Maak gebruik van urgentie of schaarste
    Creëer een gevoel van urgentie of schaarste om je lezer te overtuigen. Gebruik bijvoorbeeld termen als "Beperkt beschikbaar" of "Alleen vandaag geldig". Dit kan jouw lezer net dat extra zetje geven om te reageren.

Een effectieve call-to-action is dus ontzettend belangrijk voor het succes van jouw drukwerk. Bij Reclamespecialisten weten we alles van CTA's en helpen we je graag bij het ontwerpen van jouw drukwerk. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten!

19 apr. 2023